Науката зад силните коски – со Bongen и Calcilivin

Содржина

Здравјето на нашите коски и зглобови е често занемаруван аспект на целокупната благосостојба, но сепак е еден од темелите на здравиот, активен живот. Коските и и зглобовите обезбедуваат структурна поддршка, ги штитат виталните органи и ни овозможуваат слободно да се движиме. Разбирањето на науката за здравјето на коските и како да се поддржи е од клучно значење за исполнет живот.

Дали знаевте дека науката за коските се вика остеологија?

Во оваа објава, покрај здравјето на коските, тетивите, мускулите и зглобовите, се фокусираме и на два производи кои докажано го подобруваат здравјето на коските и зглобовите, Bongen и Calcilivin.

Пред да ги истражиме производите, важно е да ги разбереме основите на здравјето на коските и зглобовите:

  1. Коските се динамични структури: спротивно на популарното верување, коските не се статични, туку динамични структури. Тие постојано се реконструираат и регенерираат во текот на нашите животи. Овој процес е од суштинско значење за одржување на јачината на коските.
  2. Улогата на калциумот: калциумот е клучен играч за здравјето на коските. Приближно 99% од калциумот во телото се складира во коските и забите. Соодветниот внес на калциум е клучен за одржување на густината и јачината на коските.
  3. Виталната улога на витаминот Д: витаминот Д игра клучна улога во апсорпцијата на калциумот. Без доволно витамин Д, телото се бори ефикасно да го апсорбира калциумот, што може да доведе до ослабени коски и зглобови.
  4. Колаген и интегритет на коските: колагенот, протеин кој се наоѓа во коските, обезбедува рамка за минерализација. Тоа е од суштинско значење за структурниот интегритет на коските.

Освен производи за поддршка на здравјето на коските и зглобовите, докторите препорачуваат и практикување на здрав начин на живот и здрави навики, како што се редовна физичка активност, одржување на здрава телесна тежина, откажување на цигарите, без преголем внес на алкохол и слично.

Што претставува Bongen?

Bongen – Граничен производ во форма на ампули кој е дизајниран да го поддржува здравјето на коските, зглобовите и ‘рскавицата.

  1. Изобилство од хранливи материи: Bongen е формулиран со мешавина на состојки внимателно избрани за да работат во хармонија. Колагенот и хијалуронската киселина го поддржуваат интегритетот на коските, додека витамините Ц, Д и Б3 помагаат во целокупното здравје на коските и зглобовите.
  2. Поддршка погодна за семејството: разновидноста на Bongen го прави погоден и за возрасни и за деца над 12 години, што го прави одличен избор за семејствата кои сакаат заедно да го поддржат своето здравје на коските и зглобовите.
  3. Долгорочни придобивки: се препорачува употреба на Bongen за 3-6 месеци за целосно да се апсорбираат хранливите материи и да се искусат неговите сеопфатни придобивки.

Што претставува Calcilivin?

Другиот производ е Calcilivin, додаток на исхраната кој има за цел да ја спречи и лекува остеопорозата и фрактурите на коски. Но, како Калциливин се усогласува со науката за здравјето на коските?

  1. Придонес на екстрактот од маслиново лист: Calcilivin-от вклучува екстракт од сув лист од маслинка, богат со олеуропеин, што е природно соединение со антиоксидантни својства кои го поддржуваат формирањето на коските.
  2. Урамнотежено снабдување со калциум: калциум трифосфат (хидроксиапатит) во Калциливинот обезбедува калциум и фосфор во правилни пропорции, неопходни за градење и одржување на коскеното ткиво.
  3. Изобилство на витамин Д3: секоја доза на Калциливин содржи 10 мг витамин Д3, витален за апсорпција на калциум и фосфор во цревата, зајакнување на целокупното здравје на коските и зглобовите.

Патувањето до оптимално здравје на коските и зглобовите е она што трае цел живот. Тоа е патување кое започнува со разбирање на науката зад здравјето на коските и продолжува со правење информирани избори за да се осигураме дека нашите коски остануваат силни и еластични.

Заклучок

Производите на Viziomed, Bongen и Calcilivin, се вредни придружници на ова патување. Тие се усогласуваат со принципите на здравјето на коските и зглобовите, нудејќи сеопфатна поддршка за заедничка функција, интегритет на коските и апсорпција на калциум.