Нервен систем

Брендот Urimil нуди низа производи кои имаат за цел да го поддржат здравјето и природното функционирање на периферниот нервен систем, кој е одговорен за пренос на сигнали од мозокот и 'рбетниот мозок до остатокот од телото и на кој може да влијаат различни фактори, вклучувајќи траума, метаболички и исхемични нарушувања, изложеност на токсини, воспалителни и заразни болести и недостаток на витамини. Производите содржат комбинација на активни состојки, вклучувајќи уридин монофосфат, витамини Б, витамин Д и магнезиум, кои се неопходни за здравјето и функцијата на нервите. Производите имаат за цел да го намалат воспалението, да ја стимулираат циркулацијата на крвта и да обезбедат олеснување за акутните и хроничните состојби кои влијаат на нервите, мускулите, зглобовите и тетивите. Важно е да се напомене дека овие производи не треба да се користат за време на бременост, доење и кај деца под 6-годишна возраст и се препорачува да не се надминува препорачаната дневна доза.