Очи

Додатоци во исхраната дизајнирани да поддржуваат и промовираат здрав вид. Тие спаѓаат во категоријата додатоци за здравјето на очите и содржат комбинација од клучни хранливи материи и антиоксиданси кои се неопходни за одржување на оптимално здравје на очите. Овие додатоци се формулирани за да обезбедат низа придобивки како што се заштита на очите од оксидативно оштетување предизвикано од слободните радикали, поддршка на имунолошкиот систем, одржување на здрави нивоа на важни супстанции во очните структури и промовирање на синтезата на колаген. Со редовно земање на овие додатоци во исхраната, поединците можат да помогнат во поддршката и одржувањето на здравјето на нивните очи и да го зачуваат нивниот вид во годините што доаѓаат.