10/07/2023

Цитиколин: Неговиот потенцијал кај глауком и суплементи за здравје на очите

Одржувањето добро здравје на очите е од суштинско значење за нашата целокупна благосостојба, а како што старееме, ризикот од болести поврзани со очите, како што е глауком, станува сѐ поприсутен. Глаукомот, група на очни болести кои се карактеризираат со оштетување на оптичкиот нерв, може да доведе до губење на видот доколку не се лекува. Иако постојат различни опции за третман, ќе ги разгледаме потенцијалните придобивки од цитиколин, природно соединение, како поддршка за здравјето на очите, особено во однос на глауком.